Undervandsjagtklubben Nemo

Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Nemos håndbog i UV-jagt

Nemos håndbog i UV-jagt

Denne håndbog er ment som et ”open source” projekt, hvor alle der lyster kan bidrage med deres erfaringer. Først og fremmest er det tænkt at der skal vægtes konkret viden om jagtteknik, hvilken fisk hvornår og hvorhenne, udstyr, sigt, gode råd osv. Især nybegyndere kan have glæde af sådan en håndbog, men lur mig om ikke alle kan blive klogere af vores forskellige tilgange til og teknikker i uv-jagt.

For de fleste af os er den intense nærvær, man føler, med naturen i dette element en nærmest religiøs oplevelse krydret med adrenalinsus og personlig fysisk udfordring. Disse oplevelser hører hjemme i fangstrapporterne, men selvfølgelig er der plads til at krydre et råd eller en teknik med en lærerig anekdote.

Gå på opdagelse i ”Nemos håndbog i UV-jagt” og bidrag med dine egne erfaringer.

INDHOLDSFORTEGNELSE

1) Pelagiske fisk
2) Fladfisk
3) Gode råd generelt
4) Natdyk
5) Udstyr
6) Sigt
7) Etik/lovgivning/"god opførsel"
8) Sikkerhed
9) Hotspots
10) Apnø træning
11) DIY
12) Opskrifter
13) Undgå at miste fisken
14) Lokale/nationale regler
15) Reviews
16) At skrive fangstrapporter
17) Filetering af fisken
18) Fifs og Staldkneb
19) Vi alle kan få glæde af udlandet
20) Bedste opskrift (Konkurrence kun for medlemmer)
21) Røgning af fisk
22) Lev bedre med rigtig vejrtrækning
Sidst opdateret: 12-10-2012

HÅNDBOGEN

Apnø træning
En Fridykker er det modsatte af en adrenalinjunkie. Det gælder om at få kroppen til at slappe helt af og få sin vejrtrækning til at være så rolig som muligt inden man dykker ned. På den måde vil ens puls også blive lav og man bruger ikke så meget ilt. (Mortenkv) Apnea Walking er god og enkel træning til CO2 tolerance - som man kan gøre alene. Man går og holder vejret. Sæt gerne et tids interval: 1 minut hold - 1 minut pause 1 minut hold - 45 sek pause 1 minut hold - 30 sek pause 1 minut hold - 15 sek pause Alle tiderne kan justeres efter eget behov, men sørg for at "hold-tiden" er konstant og pausetiden faldende. (hvis man gør det omvendt er det hypoxia (lav O2) træning og det er en god ide at gøre under opsyn af buddy.) Disse øvelser kan også laves statisk - altså uden at gå. Det opfordres til at man ikke lave disse tabeller mens man cykler, kører bil, udfører hjerteoperationer osv. Gående (med hjelm?) - eller liggende (Statisk).