Undervandsjagtklubben Nemo

Log ind
Brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Nemos håndbog i UV-jagt

Nemos håndbog i UV-jagt

Denne håndbog er ment som et ”open source” projekt, hvor alle der lyster kan bidrage med deres erfaringer. Først og fremmest er det tænkt at der skal vægtes konkret viden om jagtteknik, hvilken fisk hvornår og hvorhenne, udstyr, sigt, gode råd osv. Især nybegyndere kan have glæde af sådan en håndbog, men lur mig om ikke alle kan blive klogere af vores forskellige tilgange til og teknikker i uv-jagt.

For de fleste af os er den intense nærvær, man føler, med naturen i dette element en nærmest religiøs oplevelse krydret med adrenalinsus og personlig fysisk udfordring. Disse oplevelser hører hjemme i fangstrapporterne, men selvfølgelig er der plads til at krydre et råd eller en teknik med en lærerig anekdote.

Gå på opdagelse i ”Nemos håndbog i UV-jagt” og bidrag med dine egne erfaringer.

INDHOLDSFORTEGNELSE

1) Pelagiske fisk
2) Fladfisk
3) Gode råd generelt
4) Natdyk
5) Udstyr
6) Sigt
7) Etik/lovgivning/"god opførsel"
8) Sikkerhed
9) Hotspots
10) Apnø træning
11) DIY
12) Opskrifter
13) Undgå at miste fisken
14) Lokale/nationale regler
15) Reviews
16) At skrive fangstrapporter
17) Filetering af fisken
18) Fifs og Staldkneb
19) Vi alle kan få glæde af udlandet
20) Bedste opskrift (Konkurrence kun for medlemmer)
21) Røgning af fisk
22) Lev bedre med rigtig vejrtrækning
Sidst opdateret: 12-10-2012

HÅNDBOGEN

Røgning af fisk

Skær ned langs rygfinnen langs rygraden

Hold ud i bugen så du ikke skære unødigt i køddet når kniven går igennem rygsnittet

Lad kniven arbejde ned langs rygraden.. man kan som regel høre og mærke benet i kniven

Læg et snit fra bugen, bagom sidefinen og op til nakken, derefter skæres fileten fri

Filet er fri.. samme fremgangsmåde på den anden filet

Strø groft køkkensalt på siderne så fisken er "dækket..

Sådan..

Disse sider på 2,5-3,8 kg hviler nu i 3 timer med salt.. fisk der er mindre skal have kortere tid (eks:50-55 cm længde sider giver jeg 11/2 time med salt)

Lidt til boullion’en ;)

Skyl siderne fri for salt of tør siderne rigtig godt af så de er tørre,stik derefter en kniv igennem som vist her til opsnøringen, sørg for at lav hullet cirka 4-5 cm inde på fisken

Træk snoren igennem snittet

Siderne er klar til røgning

Et jævnt lag smul (2 cm højde) og optændingsvædske hældes som vist i den ene ende

Hæng siderne ind.. sørg for at de ike røre hinanden, tænd "bålet og lad lågen til ovnen være åben

Træk snoren fra skindsiden bagom halen

Dan en løkke.. siden er klar

Store sider!!!:)

44 timer senere.. under konstant rygning er siderne færdige.. fisk på 50-55 cm skal have omkring et døgn.. fisken skal føles fast.. men blød.. ligesom en steg der er medium-gennemstegt

Sidste afpudsning

Skær bugbenene fra

Bugbenene følges med kniven.. ,derefter skæres bugfedt og evt rygfedt fra.. siden er nu helt klar.. peace of cake;)