Undervandsjagtklubben Nemo

Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Nemos håndbog i UV-jagt

Nemos håndbog i UV-jagt

Denne håndbog er ment som et ”open source” projekt, hvor alle der lyster kan bidrage med deres erfaringer. Først og fremmest er det tænkt at der skal vægtes konkret viden om jagtteknik, hvilken fisk hvornår og hvorhenne, udstyr, sigt, gode råd osv. Især nybegyndere kan have glæde af sådan en håndbog, men lur mig om ikke alle kan blive klogere af vores forskellige tilgange til og teknikker i uv-jagt.

For de fleste af os er den intense nærvær, man føler, med naturen i dette element en nærmest religiøs oplevelse krydret med adrenalinsus og personlig fysisk udfordring. Disse oplevelser hører hjemme i fangstrapporterne, men selvfølgelig er der plads til at krydre et råd eller en teknik med en lærerig anekdote.

Gå på opdagelse i ”Nemos håndbog i UV-jagt” og bidrag med dine egne erfaringer.

INDHOLDSFORTEGNELSE

1) Pelagiske fisk
2) Fladfisk
3) Gode råd generelt
4) Natdyk
5) Udstyr
6) Sigt
7) Etik/lovgivning/"god opførsel"
8) Sikkerhed
9) Hotspots
10) Apnø træning
11) DIY
12) Opskrifter
13) Undgå at miste fisken
14) Lokale/nationale regler
15) Reviews
16) At skrive fangstrapporter
17) Filetering af fisken
18) Fifs og Staldkneb
19) Vi alle kan få glæde af udlandet
20) Bedste opskrift (Konkurrence kun for medlemmer)
21) Røgning af fisk
22) Lev bedre med rigtig vejrtrækning
Sidst opdateret: 12-10-2012

HÅNDBOGEN

Gode råd generelt
Håndtering af fisken
Træk ikke i linen med en pelagisk fisk på spydet. Svøm hen til fisken og få et godt tag i den, evt under gællerne. Undgå at fumle rundt med en stor fisk og en kniv i vandet. Svøm ind til bredden eller sæt den på stringeren som det første, hvorefter den aflives.

Undgå at affyre harpunen når du jæger fladfisk undtaget er skrubben om dagen. Alle andre fladfisk kan uden problemer prikkes. Du undgår at bøje spidsen. Rammer spydet en sten under fladfisken kan det hoppe tilbage. Det tager tid at lade harpunen. Husk harpunen er stadig ladt, når fisken skal af!

Særlige risikable situationer med en ladt harpun. 1) Du har prikket en fladfisk. Hold den hele tiden væk fra dig selv og andre også selv om du er oppe at køre og stolt over fisken og vil vise den frem for andre!!! 2) Din makker har en fisk på spydet. Du svømmer hen for at se den og hjælper måske med at få den på stringeren. Stil ikke harpunen ned på bunden, så den peger opad, der opstår hurtigt en farlig situation. 3) Aflad ALTID harpunen i vandet inden du går på land eller skal krydse over en mole.

Skamskudte fisk
Dette vil ske for alle jægere på et tidspunkt og er et lidet debateret emne, da ingen er stolte over at miste fisk på denne måde. Men hvis uheldet er ude og fisken vrister sig fri, så opgiv ikke håbet om at finde den igen! Det kan sagtens lade sig gøre. En såret fisk svømmer sjældent langt før den stiller sig på bunden for at hvile. Svøm derfor i et mønster som en udvidende spiral fra der hvor du mistede den. Flere snakker om at sårede fisk kan finde på at svømme ind mod land og stille sig på hel lavt vand. Det er rigtig god stil at blive ved indtil man finder den og følelsen af at genfinde sin stakkels fisk og få den med hjem i 2. forsøg er helt uovertruffen.