Undervandsjagtklubben Nemo

Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Nemos håndbog i UV-jagt

Nemos håndbog i UV-jagt

Denne håndbog er ment som et ”open source” projekt, hvor alle der lyster kan bidrage med deres erfaringer. Først og fremmest er det tænkt at der skal vægtes konkret viden om jagtteknik, hvilken fisk hvornår og hvorhenne, udstyr, sigt, gode råd osv. Især nybegyndere kan have glæde af sådan en håndbog, men lur mig om ikke alle kan blive klogere af vores forskellige tilgange til og teknikker i uv-jagt.

For de fleste af os er den intense nærvær, man føler, med naturen i dette element en nærmest religiøs oplevelse krydret med adrenalinsus og personlig fysisk udfordring. Disse oplevelser hører hjemme i fangstrapporterne, men selvfølgelig er der plads til at krydre et råd eller en teknik med en lærerig anekdote.

Gå på opdagelse i ”Nemos håndbog i UV-jagt” og bidrag med dine egne erfaringer.

INDHOLDSFORTEGNELSE

1) Pelagiske fisk
2) Fladfisk
3) Gode råd generelt
4) Natdyk
5) Udstyr
6) Sigt
7) Etik/lovgivning/"god opførsel"
8) Sikkerhed
9) Hotspots
10) Apnø træning
11) DIY
12) Opskrifter
13) Undgå at miste fisken
14) Lokale/nationale regler
15) Reviews
16) At skrive fangstrapporter
17) Filetering af fisken
18) Fifs og Staldkneb
19) Vi alle kan få glæde af udlandet
20) Bedste opskrift (Konkurrence kun for medlemmer)
21) Røgning af fisk
22) Lev bedre med rigtig vejrtrækning
Sidst opdateret: 12-10-2012

HÅNDBOGEN

Udstyr
Maske (250-800kr) Køb sorte masker med lille volumen - der passer.
Snorkel (80-500kr) Køb et ganske simpelt rør uden dikkedarer.
Dragt (300-4000kr) 3mm er minimum - 7mm er til helårsbrug i DK. Allerhelst lynlåsfri. Du kan få en målsyet dragt for 2000-2500 med det hele.
Bøje (150-1000kr) En orange torpedobøje og 15m tørresnor er alt rigeligt.
Bly (200-500kr) 3mm dragt = ca 4kg. 7mm = ca 8kg. Køb 1 eller 2 kg lodder
Blybælte (100-400kr) Gummibælter er at foretrække. De sidder til og glider ikke rundt.
Kniv (150-800kr) Køb en lille spids kniv, med en sikker låsemekanisme.
Harpun/Håndspyd (0-3000kr) Køb 75cm eller 90cm elastikharpun.
Finner/svømmefødder (300-4000kr) Køb lange ”fridykkerfinner” og bløde.
Stringer (30-150kr) Fangstnål til opbevarelse af fangst. Undgå metalbøjler.
Handsker (200-400kr) Beskytter fingre (vigtigt!) og giver varme.
Sokker (150-600kr) Beskytter fødder mod vabler, giver meget varme.
Hætte (200-400kr) Ofte integreret i de bedre våddragter, og det er at foretrække.

Blyet kan anskaffes til 30 kr pr. kg. støbt i de former du vil have det hos:


www.guloggratis.dk/sport/sejlsport/dykkerudstyr/annonce/7326633

jens thomsen
Medlem siden: 13-08-2007
9240 Nibe
Telefon: 20131622


Tjek evt:
Frivannsliv
Deeperdiving (kræver log in)

Hér beskrives hvordan man kommer ind og ud af sin dragt samt vedligeholder den nemmest og mest skånsomt. Lidt sæbevand i dragten kan gøre det lidt nemmere at få den på.

Sad og læste en frygtelig masse debat/indlæg/udstyr-tråde.. Hold da op hvor er det godt jeg ikke er helt ny uv’er med alt det grej.. uv-finner... Giman harpuner... 2000 lumens.. 5000 lumens lygter.. lav-volume masker.. 5-7-9mm uv dragter.. målsyet..gode måske lidt hemmelige spots.. und so veiter und so veiter... Man kan SAGTENS klare sig med mindre,når nu man er ny (man skal selvfølgelig ikke hoppe i vandet nu med en 3mm dragt på) Fornøjelsen bør ikke være mindre af at man ikke starter ud med udstyr der samlet kan komme op over 10-15.000 kroner.. Der er ikke forskel på verdenen under overfladen alligevel.. der er de samme fisk,de samme sten,det samme antal brandmænd! jeg startede for alvor for et par år siden med scubadragten som jeg havde i forvejen, med dertilhørende hælrems finner og en harpun til 300 kr købt på en ferie i grækenland og fangede fisk.. Det kan du også!! Da jeg så "fandt" ud af at der også kunne fanges fisk om natten investerede jeg i en undervandslygte med 250 lumens og brugte den.. og fangede fisk... det kan du også!! Efter den første sæson her hjemme med uv-jagt var jeg solgt og begyndte stille og roligt at udskifte grejet.. Først finnerne... så dragten.. så harpun og lygte... 2 sæson...: med nyt grej fandt jeg ud af at verdenen under vandet ikke havde ændret sig.. der var ligeså mange fisk.. (så bare lidt flere fordi jeg havde købt en kraftigere lygte) de samme sten (de flytter sig ikke) det samme antal brandmænd..( blev brændt færre gange fordi jeg havde lettere ved at spotte dem nu hvor lyskeglen var blevet kraftigere og bredere) Med det bedre grej jeg havde erhvervet mig fandt jeg ud af at mulighederne under overfladen havde ændret sig. Dels havde jeg mulighed for at skyde til flere forskellig artede fisk idet min harpun var kraftigere, dels kom jeg hurtigere frem med de længere finner og jeg "dækkede" dermed et større areal,som også gjorde at jeg fandt flere og flere spots... men verdenen under overfladen er stadig den samme.. Nu sidder jeg her.. med udstyr for jeg ved ikke hvor mange tusinde kroner og tænker på da jeg var ny uv’er... havde jeg dengang kendt til al den optimering af grej der findes var jeg nok ikke begyndt.. Det blir en dyr hobby!! Men start med det i har,er mit bedste råd.. der er stadig de samme fisk.. de samme sten... og de samme brandmænd... find ud af om dette er noget for dig inden du køber dig fattig i grej.. ER det det, så kan du gå ind og søge på nogle af de utallige tråde der ligger herinde og finde for og imod’er på stort set alt grej der findes.. Det vigtigste er jo ikke hvor meget grej eller hvor dyrt grej du har.. i sidste ende er det held.. rutine og ikke mindst idioten med grejet der gør en rigtig uv jæger!! god jagt...